Inverter warmtepompen

Een correct ontwerp van de warmtepompinstallatie is de basis voor een probleemloos en langdurig gebruik. Om aan de wisselende vermogensbehoefte te voldoen kunnen warmtepompen een- of meertraps worden uitgevoerd. Dit gebeurt voornamelijk bij het hogere vermogensbereik. In het kleine en middelgrote vermogensbereik wordt de inverter-technologie steeds populairder. Simpel gezegd, een toerenregeling op de compressor.

Door middel van geavanceerde inverter-technologie, past de warmtepomp zich aan, aan de werkelijke warmtebehoefte. Het toerental van de compressor zal variëren op basis van de warmtebehoefte. Dit garandeert een gelijkmatige, zeer energie-efficiënte werking.

Invertergestuurde DC compressoren behoren tot de meest efficiënte compressoren in de huidige stand van de techniek. Zij overtuigen door hun ruime inzetbaarheid en extreme performancecijfers vooral in deellast. Geavanceerde regeltechniek houdt hierbij nauwkeurig de bedrijfsgrenzen van de compressor in toom. Een beperking van het maximale vermogen is ook mogelijk zodat de warmtepomp altijd aan de warmtebehoefte van het betreffende object is aan te passen.