Diensten van NIJHOFecotec

Naast het leveren en in bedrijf stellen van warmtepompen, helpen wij graag met het ontwerp van uw warmtepompinstallatie. Een warmtepompinstallatie bestaat uit drie onderdelen:
– de bron
– de warmtepomp
– het afgiftesysteem

Een goede (energiezuinige) werking van een warmtepompinstallatie is alleen mogelijk wanneer deze drie onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Wij helpen dan ook graag met het ontwerp. Het leveren van het bronsysteem, de warmtepomp en het afgiftesysteem in één pakket, behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze bronsystemen worden aangebracht door gerenommeerde partners die zich bewezen hebben op het gebied van aardwarmtesystemen. Meestal wordt gebruik gemaakt van verticaal geboorde bodemcollectoren. Indien er echter genoeg grondoppervlak beschikbaar is, leggen wij ook horizontale bodemcollectoren. Deze worden op een diepte van 2,5 tot 3,5 meter onder de oppervlakte ingefreesd, zodat de grond niet eerst hoeft worden afgegraven, zie foto:

pagina_diensten_grondboren

Verticaal geboord:

pagina_diensten-verticaal_grondboren

 

Afhankelijk van het aantal boringen/collectoren, worden de collectoren aangesloten middels het Tichelmansysteem of individueel op een collectorbox:

pagina_diensten-collectorbox

Deze collectorboxen worden op maat gemaakt met inregelventielen en afsluiters per groep. De collectorboxen worden geleverd met een beloopbaar deksel en kunnen in het straatwerk worden opgenomen. Doordat het bronsysteem is gevuld met een glycoloplossing, is een vorstvrije plaatsing niet zo belangrijk.