Voor particulier

In uw nieuw te bouwen woning wilt u een warmtepompinstallatie? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Natuurlijk willen wij uw eigen installateur niet voorbij gaan en graag i.s.m. u en uw eigen installateur de meest energiezuinige en comfortabele installatie voor uw woning ontwerpen en leveren. Graag denken wij hierover met u mee, we zijn immers geen dozenschuivers. Ook kunnen wij u geheel ontzorgen, door zowel de bron, de warmtepomp als ook het afgiftesysteem in één pakket aan te bieden, zodat een goede energiezuinige werking gewaarborgd is.

Ook voor bestaande woningen zijn er mogelijkheden voor het toepassen van een warmtepomp(- installatie). Voor een hoog rendement moet uw woning dan wel voldoen aan een aantal eisen:

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden tot het combineren van een warmtepomp met een cv-ketel of een houtkachel, de zogenaamde hybride opstellingen, waarbij veelal gebruik gemaakt wordt van lucht-water warmtepompen die door diverse (ketel-)fabrikanten worden aangeboden. Er worden daarbij getallen genoemd als: “tot 50% energiebesparing”. Dit lijkt mooi, u bent dan goed bezig voor het milieu en klimaat, maar minder goed voor uw portemonnee. Energiebesparing is niet hetzelfde als besparing op de energieKOSTEN. Met een warmtepomp maak je gebruik van elektrische energie. 1kWh aan elektrische energie is ongeveer 3x zo duur als dezelfde hoeveelheid energie in aardgas. Het opwekkingsrendement van de warmtepomp is dan ook nog eens afhankelijk van de brontemperatuur (bodem of buitenlucht) en de gewenste temperatuur aan het afgiftesysteem. Hoe dichter deze bij elkaar, hoe hoger het rendement en dus hoe lager het energieverbruik. Hoge afgiftetemperaturen moeten dus worden voorkomen. Laat u dus goed informeren. Met slechts enkele gegevens van u, kunnen wij eenvoudig de mogelijke besparing en de daarbij horende investering uitrekenen.